Materiały podsumowujące projekt


Notice: Funkcja WP_Interactivity_API::_process_directives została wywołana nieprawidłowo. Dyrektywom interaktywności nie udało się przetworzyć „core/file” wskutek braku domykającego znacznika „DIV”. Dowiedz się więcej: Debugowanie w WordPressie. (Ten komunikat został dodany w wersji 6.6.0.) in /home/tradycja/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

OPRACOWANIE
PODSUMOWUJĄCE PROJEKT
„ŻYWNOŚĆ, ŻYWIENIE I ZDROWIE –
TRADYCJA WSPARTA NAUKĄ”
pod redakcją Moniki Michalak-Majewskiej


Źródło finansowania: Ministerstwo Edukacji i Nauki
Konkurs: „Społeczna Odpowiedzialność Nauki”
Podmiot realizujący: Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie – Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Kierownik: dr inż. Monika Michalak-Majewska
Nr projektu: SONP/SP/549821/2022
Okres realizacji: od 1.11.2022 do 30.04.2023
Wartość: 57 917,00 zł
Dofinansowanie: 51 717,00 zł
Odpłatność: brak



Celem projektu było wsparcie merytoryczne i praktyczne członków kół gospodyń wiejskich działających na obszarze województwa lubelskiego i ościennych w zakresie tematyki dotyczącej wpływu stylu życia i żywienia na zdrowie w oparciu o aktualną i rzetelną wiedzę naukową. Projekt zakładał realizację treści z obszaru podstaw ekonomii społecznej, dietetyki, praktycznego podejścia do diety bezglutenowej, technik
kulinarnych kształtujących cechy prozdrowotne żywności oraz kosmetologii – projektowanie kosmetyków opartych o składniki naturalne. Projekt realizowano w formie wykładów i warsztatów w trybie weekendowym na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, a zespół prowadzących stanowili naukowcy z tego wydziału oraz eksperci z zakresu ekonomii i kosmetologii. Niniejsze opracowanie, podsumowujące projekt, stanowi przegląd treści realizowanych w ramach poszczególnych modułów niniejszego projektu, opracowanych przez
prowadzących. (…)

Całość opracowania:


Skip to content